HSSC/SSH Special Exams Policy/Roll No Slip/Date Sheet

HSSC/SSH Special Exams Policy/Roll No Slip/Date Sheet 2021

HSSC/SSH Special Exams 2021 have been conducted from 27-11-2021. The candidates who want to improve their numbers can appear in special exams 2021. The fee charges and all other formalities will be as per the decided schedule of the board. Special Exam 2021 fee, date sheet, paper pattern, syllabus, challan form and everything you want to know is here. Here are some guidelines for special exams 2021.

HSSC/SSH Special Exams Fee Schedule

  • Science Group Part-I
  • Rs: 900.00
  • Arts Group with practical Part-I
  • Rs: 900.00
  • Arts Group without practical Part-I
  • Rs: 800.00
  • Science Group Part-II
  • Rs: 900.00
  • Arts Group with practical Part-II
  • Rs: 900.00
  • Arts Group without practical Part-II
  • Rs: 800.00
  • Board Construction funds Part-I
  • Rs: 100.00
  • Board Construction funds Part-II
  • Rs: 100.00

HSSC/SSH Special Exams Fee Schedule Deadline

  • Single Fee: 15-10-2021 to 26-10-2021
  • Double Fee: 27-10-2021 to 01-11-2021
  • Triple Fee: 01-11-2021 to 08-11-2021

Note: The candidates are directed to submit their special exams fee in HBL Bank.

HSSC/SSH Special Exams Policy/Roll No Slip
HSSC/SSH Special Exams Policy/Roll No Slip/Date Sheet 2021
Updatesalert.com

Question 1: Which students can take the special exam?

Answer: Special examination can be given by those students who did not appear in class X or XII due to non-attendance. Yeah Al that sounds pretty crap to me, Looks like BT isn’t for me either

Question 2: On which date will the special examination of classes XII and X be held?

Answer: The special examination of class XII will start on Saturday, November 27, while the special examination of class X will start on Saturday, December 11.

Question 3: Will the entrance examination for the special examination is delayed?

Answer: The students who did not pay the entrance fee last time and for some reason did not pass the Class XII or Class X examination have not yet been confirmed that they will be re-charged Rs 3 or not but the students who have passed. If their marks are low and they do not get admission to university or college and if they want to do improve, they will be charged an admission fee.

Question 4: If the result of the students who will take the special exam will be small, will the college or university give admission to the students who will take the cut special exam?

Answer: Yes, I will give it to you because when the students were protesting, we don’t have time yet. Give me 1 month and time. Shafqat Mahmood had said that after the results of the special examination, the admissions of the universities and colleges would have been closed. Will be obliged to open

Question 5: Will the special examination be called supplementary examination concept and supplementary instead of enrollment be written on the result card?

Answer: Yes, Nahnar Shafqat Mahmood said that the special examination will also be considered as the first examination and enrollment will be done on the result card.

Question 6: Specialized exam will be taken from the previous smart syllabus or will it be brought from the whole syllabus?

Answer: The special exam will also be taken from the smart syllabus like the previous exam

Question 7: When will the admissions for the special examination of classes X and XII go?

Answer: Admissions will start one week after the result of classes X and XII

Question 8: If a student’s marks are lower and he does not get admission in college or university and if he wants to improve the lane to increase the marks and his marks are lower than the previous marks or he improves his marks. If the papyrus gets very bad and it becomes full, will the people on the keyboard make it fly?

Answer: Please remember that whenever you improve any class, if your marks are less than the first marks, you will not be filled. You will only be given the old result card you have.

Remember that during Improve, no one’s marks are reduced and no fruit is eaten

Question 9: Can 9th and 11th-grade students improve?

Answer: No, Improve can only be done by students in classes X and XII.

You have found out from his sources that if any other details will come to notice then everything else should be clear.

After all, it is believed that students who want to improve their marks next year should try to improve their marks in the special examinations to be held in November.

اسپیشل امتحان 2021

سوال 1: اسپیشل امتحان کونسے سٹوڈنٹس دے سکتے ہیں؟

جواب: اسپیشل امتحان وہ سٹوڈنٹس دے سکتے ہیں جنہوں نے تیاری نہ ہونے کی وجہ سے کلاس دہم یا بارہویں کا امتحان نہیں دیا تھا اس کے علاوہ وہ سٹوڈنٹس اسپیشل امتحان دے سکتے ہیں جن سٹوڈنٹس کو لگے کے ہمارے کلاس دہم یا بارہویں میں مارکس کم ہیں اور وہ اگر امپرو کرنا چاہیں گے تو وہ بھی اسپیشل امتحان دے سکتے ہیں

سوال 2:

 کلاس بارہویں اور دہم کا اسپیشل امتحان کس ڈیٹ کو لیا جائے گا؟

جواب: بارہویں کلاس کا اسپیشل امتحان 27 نومبر بروز ہفتہ سے شروع ہو گا جبکہ کلاس دہم کا اسپیشل امتحان 11 دسمبر بروز ہفتہ سے شروع ہوگا.

سوال 3: کیا اسپیشل امتحان کی داخلہ فیس ہوگی؟

جواب: جن سٹوڈنٹس نے پچھلی بار داخلہ فیس ادا کرکے تیاری نہ ہونے یا کسی وجہ سے کلاس بارہویں یا کلاس دہم کا امتحان نہیں دیا تھا ان سٹوڈنٹس کا ابھی کنفرم نہیں ہوا کہ ان سے دوبارہ فیس لی جائے گی یا نہیں لیکن جو سٹوڈنٹس پاس ہیں ان کے مارکس کم ہیں اور آگے یونیورسٹی یا کالج میں داخلہ نہیں ملتا ہے اور وہ امپرو کرنا چاہیں گے تو ان سے داخلہ فیس ضرور لی جائے گی

سوال 4:

جو سٹوڈنٹس اسپیشل امتحان دیں گے ان کا تو رزلٹ لیٹ آئے گا تو کیا اسپیشل امتحان والے سٹوڈنٹس کو کالج یا یونیورسٹی ایڈمیشن دے گی؟

جواب: جی ہاں دے گی کیونکہ جب سٹوڈنٹس احتجاج کررہے تھے ابھی ہماری تیاری نہیں ہے 1 مہینہ اور وقت دیں تو شفقت محمود نے خود کہا تھا جن سٹوڈنٹس کی تیاری نہیں ہے وہ اگر امتحان نہیں دینا چاہتے تو نہ دیں وہ نومبر میں ہونے والے اسپیشل امتحان میں اپئیر ہو سکتے ہیں تو سٹوڈنٹس نے کہا تھا کہ اسپیشل امتحان کا رزلٹ تو لیٹ آئے گا یونیورسٹیز اور کالجز کے ایڈمیشنز بند ہو چکے ہوں گے تو شفقت محمود نے کہا تھا کہ اسپیشل امتحان کے رزلٹ کے بعد کالجز اور یونیورسٹیز دوبارہ ایڈمیشنز اوپن کرنے کے پابند ہوں گے

سوال 5: کیا اسپیشل امتحان سپلیمنری امتحان تصور کیا جائے گا اور رزلٹ کارڈ پر اینول کی بجائے سپلیمنری لکھا ہو؟

 جواب: جی نہیں شفقت محمود نے کہا کہ اسپیشل امتحان کو بھی اینول امتحان تصور کیا جائے گا اور رزلٹ کارڈ پر اینول مینشن کیا جائے گا

سوال 6:

اسپیشل امتحان سابقہ سمارٹ سلیبس سے لیا جائے گا یا پورے سلیبس سے لیا جائے گا؟

جواب: اسپیشل امتحان بھی پچھلے امتحان کی طرح سمارٹ سلیبس سے لیا جائے گا

سوال 7: کلاس دہم اور بارہویں کے اسپیشل امتحان کے داخلے کب جائیں گے؟

جواب: کلاس دہم اور بارہویں کے رزلٹ کے ایک ہفتہ بعد داخلے شروع ہو جائیں گے

سوال 8: اگر کسی سٹوڈنٹ کے مارکس کم آتے ہیں اور اس کا کالج یا یونیورسٹی میں داخلہ کا میرٹ نہیں بنتا ہے اور وہ اگر مارکس بڑھانے کے لیے امپرو کرنا چاہتا ہے اور اس کے مارکس سابقہ مارکس سے کم آتے ہیں یا وہ اس کے امپرو کے پیپر بہت ہی خراب ہوجاتے ہیں اور وہ فیل ہوجاتا ہے تو کیا بورڈ والے اس کو فیل کر دیں گے؟

جواب: جی نہیں یاد رہے کہ جب بھی آپ کسی بھی کلاس کو امپرو کرتے ہیں تو آپ کے مارکس اگر پہلے مارکس سے کم آجاتے ہیں تو آپ کو فیل نہیں کیا جائے گا آپ کا پاس والا پرانا رزلٹ کارڈ ہی آپ کو دیا جائے گا

یاد رہے کہ امپرو کے دوران نہ کسی کے مارکس کم کیے جاتے ہیں اور نہ فیل کیا جاتاہے

سوال 9:

کیا کلاس نہم اور گیارہویں کے سٹوڈنٹس امپرو کرسکتے ہیں؟

جواب: جی نہیں امپرو صرف کلاس دہم اور بارہویں کے پاس سٹوڈنٹس کرسکتے ہیں.

اپنے ذرائع سے یہی پتا لگا ہے باقی کوئی تفصیلی نوٹیفکیشن آئے گا تو باقی سب واضح ہونا۔

آخر میں میرا ماننا ہے کہ وہ طلباء جو اگلے سال مارکس امپرو کرنا چاہتے ہیں وہ نومبر میں ہونے والے سپیشل امتحانات میں ہی اپنے مارکس امپرو کرنے کی کوشش کر لیں میرے خیال میں اگلے سال امتحانات دینا اور ایک سال ضائع کرنا بیوقوفی ہوگی باقی آپ لوگوں کی مرضی۔

The complete set of information is mentioned above for your assistance. You can check all information from here. The course contents will be the same as described above.

Matric and Intermediate special exams policy
Intermediate/Matric special exams paper pattern

Board Official Websites

BISE Lahore

BISE Multan

BISE Faislabad

BISE Sargodha

BISE Sahiwal

BISE Gujranwala

BISE Bahawalpur

BISE Rawalpindi

BISE D.G. Khan

BISE AJK

Most Related Searches/Keywords

  • Matric and Intermediate special exams policy
  • When will special exams be started?
  • Intermediate/Matric special exams date sheet
  • Intermediate/Matric special exams started to date?
  • Intermediate/Matric special exams syllabus
  • Intermediate/Matric special exams paper pattern
  • Intermediate/Matric special exams 2021 date sheet
  • Special Exam 2021 Intermediate/Matric Punjab boards
  • Improvement exams 2021 part 1 and part 2
  • Special Exam 2021 challan form

Leave a Comment